Izračun avtomobilskega zavarovanja

Izračun avto zavarovanjaIzračun avtomobilskega zavarovanja najdete na prvi strani.

Tukaj najdete nekaj dodatnih napotkov, ki vam lahko koristijo pri izpolnjevanju informativnega izračun za avtomobilsko zavarovane na prvi strani.

Podatki o avtomobilu

V prvem delu izpolnite vse podatke, ki jih imate o avtu. Še posebej je to pomembno, če želite skleniti tudi kasko zavarovanje, saj je cena za kasko zavarovanje odvisna od nove nabavne vrednosti avtomobila. Različni paketi in posamezna dodatna oprema tako vpliva na ceno za avto zavarovanje. Da pri izračunu ne bi prišlo do prevelikih odstopanj, vas prosimo, da vpišete tudi dodatno ime avtomobila. Za primer pri Renault Clio je to lahko: Dynamic, Elan, Billabong, Mtv, … in ostalo dodatno opremo, ki jo imate v avtomobilu in bi jo želeli zavarovati.

Izpolnite izračun za avtomobilsko zavarovanje

  Vpišite podatke o avtomobilu

  Znamka, tip in model avta (obvezno) - Prosimo, čim bolj natančno:

  Moč motorja v KW in leto izdelave avtomobila (obvezno)

  Pri kateri zavarovalnici imate trenutno zavarovanje? (obvezno)

  Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

  Obvezno AO zavarovanje (obvezno) - Označite premijski razred (bonus)
  na obstoječi polici in ali želite zavarovanje voznika AO+

  Želite polni ali delni kasko? - Izberite željena kritja iz seznama.

  Datum vašega rojstva (obvezno)

  Kdaj vam poteče zavarovanje za ta avto?

  Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

  Vaše ime in priimek (obvezno) ter e-mail naslov (obvezno)

  Telefonska številka in številka pošte vašega prebivališča. (obvezno)

  Opombe - nam želite še kaj sporočiti?

  Preverite podatke in pritisnite Pošlji.

  novosti in akcije o zavarovanjih za cenejše zavarovanje na email (max. 1x na mesec, enostavna odjava)

  Vpišite tudi letnico avtomobila in število kilovatov, ki jih ima vaš avto.

  Fizična oseba, lizing hiša ali pravna oseba

  Tudi lastništvo avtomobila vpliva na ceno za avtomobilsko zavarovanje, saj se premija za fizične osebe obračunava drugače kot za pravne osebe. Tisti, ki ste svoj avtomobil kupili preko lizing hiše imate dodatne ugodnosti, kljub temu, da je lastnik avtomobila pravna oseba. Pri določenih lizing hišah lahko dobite do 50% popusta na AO in kasko zavarovanje.

  Eurotax koda

  Eurotax koda je oznaka za posamezni avto z določeno dodatno opremo. Eurotax kodo različne zavarovalnice označujejo drugače, tako da jo najdemo pod različnimi imeni: E-koda, šifra vozila, itd. Sestavljena je iz 6 številk, večinoma pa se začne s številko 1.

  Premijski razred

  Pri premijskem razredu označite kateri premijski razred imate trenutno na polici oz. koliko imate bonusa. V kolikor ste imeli zavarovanje sklenjeno za vsaj 11 mesecev in v tem obdobju niste imeli škode, napredujete pri premijskem razredu. Pri nas lahko napredujete za 10% bonusa na leto. Pri izračunu avtomobilskega zavarovanja vam bomo upoštevali nižji premijski razred. V kolikor mislite, da ne napredujete v bonusu, tam lahko situacijo napišete med opombe in izračun vam bomo naredili za pravi premijski razred.

  AO+

  Zavarovanje voznika za telesne poškodbe AO+ je najpogosteje sklenjeno zavarovanje, zraven obveznega zavarovanja avtomobilske odgovornosti. Priporočamo ga vsem, saj je tudi pogoj za paketni popust in vam lahko  v določenih primerih prihrani nekaj denarja, prav tako pa vam omogoča odškodnino v primeru, da je voznik avtomobila utrpel telesne poškodbe.

  Izpolnite izračun za avtomobilsko zavarovanje

  Kasko zavarovanje

  Za kasko zavarovanje označite premijski razred, ki ga imate na polici. Pri izračunu vam bomo obračunali novi premijski razred. Pri paketih za kasko zavarovanje lahko izbirate med polnim kaskom, ki že zajema tudi zavarovanje za delni kasko in samo delnim kaskom. Če želite samo delni kasko, pusti polje za premijski razred pri kasko zavarovanju prazno, saj ne vpliva na ceno delnega kaska. Pri delnem kasku lahko izberete med zavarovanjem za stekla, ogledala, svetlobna telesa, divjad in parkirišče. Označite tisti delni kasko, ki ga želite. Če imate kakšne posebne želje, jih lahko dopišete med opombe na koncu izračuna za avto zavarovanje.

  Popusti za avto zavarovanje

  V obrazcu za izračun zavarovanja lahko izpolnite tudi kar nekaj polj s popusti za avtomobilsko zavarovanje, kjer si znižate ceno. Tako vam vozniške izkušnje, starost voznika, tečaj varne vožnje, več let brez škode idr. lahko prinese dodatne popuste, tako da boste plačali manj za avtomobilsko zavarovanje. Izpolnite tista polja, kjer izpolnjujeta pogoje. Popust za vozniške izkušnje je za tiste, ki imajo vozniški izpit že 10 let ali več.

  Način plačila

  V zadnjem delu izračuna za avtomobilsko zavarovanje označite še način kako bi radi plačali. Enkratno plačilo vam lahko prinese tudi do 10% popusta. Obročno lahko plačate na do 12 obrokov.

  Izpolnite še podatke, kam vam naj pošljemo izračun in že ste gotovi.

  Izpolnite izračun za avtomobilsko zavarovanje