Z združitvijo zavarovalnice Tilia in zavarovalnice Maribor je prišlo tudi do nove ponudbe na področju kasko zavarovanja.

V prihodnjih dneh bomo na stran objavili nekaj osnovnih informacij o kasko zavarovanju pri zavarovalnici Sava, tako da boste dobili hiter vpogled v pakete in kritja, ki jih lahko sklenete.

Avtomobilska zavarovanja se pri zavarovalnicah razlikujejo predvsem po kasko zavarovanju, saj pri obveznem zavarovanju in zavarovanje voznika za telesne poškodbe ni bistvenih razlik oz. je ponudba enaka.

V zadnjem času pa se je zraven kasko paketov pojavila tudi razlika pri delnem kasku. Nekatere zavarovalnice so uvedle obvezno odbitno franšizo pri sklepanju delnega kaska. To pomeni, da boste ob škodne primeru iz te delne kombinacije morali del škode plačati sami. Franšiza ali soudeležba, kot jo tudi imenujemo, je pri delnih kaskih fiksna, kar pomeni, da smo soudeleženi pri škodi do neke fiksne vrednosti, npr. 60€. Ostalo škodo krije zavarovalnica.

Prednosti sklenitve zavarovanja brez franšize

Prednosti skletve delnega kaska brez franšize, kot jo lahko sklenete pri nas, je kar nekaj. Glavna prednost je v tem, da lahko uveljavite tudi kakšne manjše škode, ki jih v nasprotnem primeru ne bi mogli uveljaviti ali bi to bilo finančno neugodno. V primeru, da imate na steklu majhno luknico, je strošek za popravilo cca. 50 – 70€. V kolikor bi v tem primeru imeli odbitno franšizo 60€, se takšne škode ne bi mogli popraviti oz. bi celoten znesek plačali sami, kljub temu, da imate sklenjeno zavarovanje za stekla.

Sklenitev brez franšize vam omogoča tudi finančno varnost za zavarovano leto, saj pri tistih kritjih, ki jih imate sklenjene na polici ne boste imali dodatnih finančnih stroškov. Če bi imeli pri parkirišču odbitno franšizo 100€ in bi v enem letu imeli dve takšni škodi, bi vas ob sklenitvi delnega kaska s franšizo to stalo še dodatnih 200€. Zavarovanje brez franšize pa bi pokrilo škodo v celoti.

Izpolnite izračun za zavarovanje obveznega in kasko zavarovanja na naši strani in preverite ugodne cene za zavarovanje delnega kaska brez odbitne franšize.

Na strani smo prenovili informativni izračun za avtomobilsko zavarovanje, ki ga najdete na prvi strani. Glede na to, da so se nekateri popusti spremenili, smo ga temu primerno prilagodili. Med drugim je sedaj označeno, da lahko dobijo vse mlade družine, ki imajo otroka starega do 9 let, popust na AO in kasko zavarovanje.

Po novem je tudi letnica opravljenega vozniškega izpita in letnica rojstva obvezen podatek, saj so se nekoliko spremenili tudi ti popusti. Vsi, ki imate veliko izkušenj, boste tako dobili višji popust na obvezno in kasko zavarovanje. Tisti, ki imate izpit manj kot 5 let, pa bo ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja manjše doplačilo.

Če vas zanima cena za avtomobilsko zavarovanje, se odpravite na prvo stran in izpolnite informativni izračun avtomobilskega zavarovanja. V kratkem vam ga bomo pripravili in poslali na vaš email.

Že pred časom smo povečali število popustov, ki jih lahko dobijo naše stranke in med njimi je tudi posodobljen popust za mlade družine. Že več kot leto dni smo vsem mladim družinam, ki so imele otroka mlajšega od 6 let, nudili popust za osnovno avtomobilsko zavarovanje.

Po novem se je starost otrok povečala na 9 let, tako da boste vsi, ki imate malega otroka, ki je do datuma sklenitve avtomobilskega zavarovanja bil star manj kot 9 let, upravičeni do popusta na obvezno avtomobilsko zavarovanje. Zraven tega pa po novem dobite popust tudi na kasko zavarovanje, tako da je prihranek še večji.

Ostale popuste lahko najdete na strani popusti za avtomobilsko zavarovanje.

Nekoliko smo spremenili kasko pakete. Od sedaj imamo samo dva paketa za kasko zavarovanje. Popolni kasko paket, ki je namenjen tistim, ki želijo imeti zelo dobro kasko zavarovanje in Osnovni paket, kjer si lahko številne nevarnosti in kritja dodate poljubno, kar pomeni, da jih paket v osnovi ne zajema. Več najdete na strani Kasko zavarovanje.

Za primerjavo in ceno izpolnite izračun za AO in kasko zavarovanje na prvi strani.

S pomočjo spleta si lahko pomagate pri sklenitvi ugodnega avtomobilskega zavarovanja, saj lahko bistveno hitreje preverite ponudbo in se za eno odločite. V drugem primeru bi morali poklicati vse zavarovalnice ali jih tudi fizično obiskati, sedaj pa lahko to naredite tudi zunaj delovnega časa preko spleta. Tudi na naši strani si lahko naročite IZRAČUN ZA ZAVAROVANJE AVTOMOBILA in tako hitro preverite ceno za zavarovanje.

Prednost naše spletne strani je v tem, da izračun pripravimo samo za vas, tako da bo cena, ki vam jo pošljemo ob predpostavki, da so bili vpisani podatki pravilni) takšna. Tako za avtomobilsko zavarovanje ob sami sklenitvi ne boste plačali več, kot bo cena v informativnem izračunu.

Veliko ljudi na tak način prihrani kar nekaj denarja. Na eni strani prihranijo pri času, ki ga porabijo za iskanje ugodne rešitve, na drugi strani pa pri samem zavarovanju avtomobila, saj veliko krat najdejo bistveno bolj ugodno zavarovanje za avto, kot so ga imeli sedaj, predvsem zaradi večje konkurence, kot jo imajo na primer v svojem kraju.

Samo avtomobilsko zavarovanje se nato sklene na bolj klasičen način, saj vam polico za avtomobilsko zavarovanje dostavimo na dom. S tem tudi nimate dodatnih stroškov za prevoz do agencije ali zavarovalnice.

Avtomobilsko zavarovanje lahko prekinemo v dveh primerih:

  1. Odjava avtomobila
  2. Prodaja avtomobila

Odjava avtomobila

V kolikor se odločimo, da avta več ne bomo uporabljali v prometu (in ga ne bomo prodali), lahko avto odjavimo. To storimo na upravni enoti ali na kateri drugi instituciji, ki opravlja tehnične preglede in registracije. V tem primeru nam na staro prometno dovoljenje napišejo, da je vozilo odjavljeno in na podlagi tega potrdila dobimo pri zavarovalnici povrnjen neizkoriščen del premije za avtomobilsko zavarovanje. Del premije se vrne, če ni bila izplačana kakšna škoda, v nasprotnem primeru se premija ne vrača.

Prodaja avtomobila

Bolj pogost pojav je prodaja vozila. Glede na spremembo zakona se mora po novem vsako vozilo pri prodaji tudi odjaviti, tako da je postopek zelo podoben prejšnjemu. Z odjavljeno prometno in kopijo zavarovalne police za avtomobilsko zavarovanje se oglasimo pri svojem zavarovalnem agentu ali na predstavništvu zavarovalnice pri kateri imamo sklenjeno zavarovanje avta in uredimo zahtevek za vrnitev preveč plačane premije. Pri plačilu na obroke se seveda lahko zgodi, da bomo morali ob prekinitvi zavarovanje, del premije še doplačati, vendar gre v večini primerov za vračilo zavarovalnine.

Pri prodaji in istočasnem nakupu novega avtomobila in zavarovanju pri enaki zavarovalnici se nam lahko znesek vračila tudi prenese na novo zavarovanje in tako ne rabimo posebej urejati vračila premije. Vračilo je sicer možno v gotovini ali z nakazilom na račun.

V spodnji tabeli najdete kritja za Mini kasko paket, ki ga lahko sklenete za svoje avtomobilsko zavarovanje. Mini kasko paket zajema najmanj kritij med kasko paketi, tako da je primeren za tiste, ki želijo samo osnovna kritja. Več o paketu najdete v tabeli in pod njo. [continue reading…]

Kadar želite za svoje vizlo kasko zavarovanje lahko izberete tudi Splošni kasko paket. V spodnji tabeli najdete katere nevarnosti krije Splošni kasko in katerih ne.

Nevarnost / kasko paket

Splošni

Prometna nesreča

Da (B/M: F)

Prometna nesreča na parkirišču, povzroče s strani neznanega voznika

Da (B/M: F)

Padec ali udarec kakega predmeta

Da (B/M: F)

Padec snega, ledenih sveč ali ledenih tvorb

Da (B/M: F)

Manifestacije in demonstracije

Da (B/M)

Razbitje, pošk. ali tatvina vgrajenih zunanjih svet. teles, ogledal in standardno vgrajenega stekla na zav. vozilu ter neposredni dotik zavarovanega vozila z divjadjo ali domačimi živalmi

Ne

Toča in vihar

Da

Kraja in vandalizem

Ne

Padec zrakoplova

Da

Prevzem rešenih delov – odkup totalke

Ne

Stroški najema nadomestnega vozila, potopitev zav. stvari med prevozom s trajektom, pomoč poškodovanim osebam oz. preprečevanje večje škode na stvareh, požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje na zav. vozilo, eksplozija

Da

Možnost hkratne sklenitve dodatne delne kombinacije glede na izbrani paketD – divjad in domače živali

Doplačilo

H – parkirišče

Doplačilo

E – stekla

Doplačilo

S – svetlobna telesa in ogledala

Doplačilo

F pomeni, da je ob škodi potrebno plačati tudi franšizo, če je dogovorjena.

B/M pomeni, da škoda vpliva na bonus, malus.

Splošni kasko paket

Pri splošnem kasku ni krita kraja, vandalizem, toča in vihar, ki so veliko krat med željami tistih, ki iščejo kasko zavarovanje. Ta kasko paket tudi ni primeren za tiste, ki so svoj avto kupili s pomočjo lizinga, saj je v tem primeru zavarovanje proti kraji obvezno.

Prav tako niso zajete dodatne delne kombinacije za stekla, ogledala, svetlobna telesa, divjad, domače živali in parkirišče, kakor so to v Popolnem kasku. Delni kasko je možno dodati samostojno.

Če želite Splošni kasko, označite to, ko izpolnjujete izračun za avto zavarovanje ali nam sporočite, ko nas pokličete po telefonu.

Kadar želite za svoje avto zavarovanje skleniti odličen kasko paket, je najbolje, da se odločite za Popolni kasko paket. Vsa kritja, ki jih zajema Popolni kasko paket so razvidna v spodnji tabeli, nekaj dodatnih informacij najdete tudi pod njo.

Nevarnost / kasko paket

Popolni

Prometna nesreča

Da (B/M: F)

Prometna nesreča na parkirišču, povzroče s strani neznanega voznika

Da

Padec ali udarec kakega predmeta

Da (B/M: F)

Padec snega, ledenih sveč ali ledenih tvorb

Da

Manifestacije in demonstracije

Da (B/M)

Razbitje, pošk. ali tatvina vgrajenih zunanjih svet. teles, ogledal in standardno vgrajenega stekla na zav. vozilu ter neposredni dotik zavarovanega vozila z divjadjo ali domačimi živalmi

Da

Toča in vihar

Da

Kraja in vandalizem

Da

Padec zrakoplova

Da

Prevzem rešenih delov – odkup totalke

Da

Stroški najema nadomestnega vozila, potopitev zav. stvari med prevozom s trajektom, pomoč poškodovanim osebam oz. preprečevanje večje škode na stvareh, požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje na zav. vozilo, eksplozija

Da

Možnost hkratne sklenitve dodatne delne kombinacije glede na izbrani paketD – divjad in domače živali

Že krito

H – parkirišče

Že krito

E – stekla

Že krito

S – svetlobna telesa in ogledala

Že krito

B/M v tabeli pomeni, da škoda po tej nevarnosti vpliva na bonus/malus.

F – pomeni plačilo franšize, v kolikor je dogovorjena.

Popolni oz.  polni kasko paket

Popolni kasko zajema vse glaven nevarnosti, ki jih pričakujemo pri dobrem kasko zavarovanju. To je kritje škode v primeru prometne nesreče, kraje in nevarnost narave (toča). Prav tako že zajema tudi avtomobilsko asistenco.

Zraven tega je dodatno zavarovano še nekaj najpogostejših nevarnosti, ki jih tudi sicer zavarujemo z delnim kaskom. To so divjad, domače živali, stekla, ogledala, svetlobna telesa in škoda na parkirišču. Vse delne kombinacije so brez odbitne franšize, tako da v primeru škode po kateri od delnih kombinacij, ni potrebno prispevati sorazmernega deleža.

Če želite najboljše kasko zavarovanje za svoje vozilo, označite Popolni kasko, ko izpolnjujete izračun za avtomobilsko zavarovanje na prvi strani. Več o kasko zavarovanju najdete na strani Kasko zavarovanje.

 

V kolikor imate vozniški izpit manj kot tri leta, morate plačati doplačilo pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, saj bi v nasprotnem primeru del premije plačali sami.  Medtem ko policija obravnava mlade voznike do dveh let vozniških izkušenj, so pri avtomobilskem zavarovanju to vozniki do treh let vozniških izkušen.

Tako morajo mladi vozniki imeti doplačilo na vseh vozilih, ki jih uporabljajo ali sklenejo samostojno polico za mlade voznike.

Samostojna polica se lahko sklene za:

  • zavarovanje odgovornosti pri zavarovalnici Sava
  • zavarovanje odgovornosti pri vseh zavarvalnicah
  • kasko zavarovanje pri zavarovalnici Sava

Cena za samostojno polico je odvisna od:

  • kdaj je oseba naredila vozniški izpit,
  • kakšno kritje želi imeti in
  • ali ima opravljen tečaj varne vožnje

Informativni izračun lahko naročite na prvi strani ali nas kontaktirate na 040 564 462, da vam pripravimo ceno za zavarovanje.