Delni kasko brez obvezne franšize

Avtomobilska zavarovanja se pri zavarovalnicah razlikujejo predvsem po kasko zavarovanju, saj pri obveznem zavarovanju in zavarovanje voznika za telesne poškodbe ni bistvenih razlik oz. je ponudba enaka.

V zadnjem času pa se je zraven kasko paketov pojavila tudi razlika pri delnem kasku. Nekatere zavarovalnice so uvedle obvezno odbitno franšizo pri sklepanju delnega kaska. To pomeni, da boste ob škodne primeru iz te delne kombinacije morali del škode plačati sami. Franšiza ali soudeležba, kot jo tudi imenujemo, je pri delnih kaskih fiksna, kar pomeni, da smo soudeleženi pri škodi do neke fiksne vrednosti, npr. 60€. Ostalo škodo krije zavarovalnica.

Prednosti sklenitve zavarovanja brez franšize

Prednosti skletve delnega kaska brez franšize, kot jo lahko sklenete pri nas, je kar nekaj. Glavna prednost je v tem, da lahko uveljavite tudi kakšne manjše škode, ki jih v nasprotnem primeru ne bi mogli uveljaviti ali bi to bilo finančno neugodno. V primeru, da imate na steklu majhno luknico, je strošek za popravilo cca. 50 – 70€. V kolikor bi v tem primeru imeli odbitno franšizo 60€, se takšne škode ne bi mogli popraviti oz. bi celoten znesek plačali sami, kljub temu, da imate sklenjeno zavarovanje za stekla.

Sklenitev brez franšize vam omogoča tudi finančno varnost za zavarovano leto, saj pri tistih kritjih, ki jih imate sklenjene na polici ne boste imali dodatnih finančnih stroškov. Če bi imeli pri parkirišču odbitno franšizo 100€ in bi v enem letu imeli dve takšni škodi, bi vas ob sklenitvi delnega kaska s franšizo to stalo še dodatnih 200€. Zavarovanje brez franšize pa bi pokrilo škodo v celoti.

Izpolnite izračun za zavarovanje obveznega in kasko zavarovanja na naši strani in preverite ugodne cene za zavarovanje delnega kaska brez odbitne franšize.